Масови протести и арести в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:41 / 27.03.2017
2720
Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше задържан в неделя от полицията в Москва по време на неразрешен от властите протест срещу корупцията в Русия. Освен него, десетки други протестиращи в цялата страна са били задържани от служителите на реда заради нарушения на забраната за публични събирания, съобщава руският в-к "Комерсант".

Днес по инициатива на Навални в различни големи руски градове бяха организирани антикорупционни маршове. Те бяха провокирани от разследване на Фонда за борба с корупцията (ФБК), което уличи премиерът и бивш президент Дмитрий Медведев в притежание на огромни и недекларирани богатства, включително имения, резиденции, луксозни апартаменти, две яхти и лозя.

Някои от протестите се случваха след разрешение на местните власти, но други не получиха такова. Според московската полиция между 7 и 8 хил. души са участвали в нерегламентираното шествие в руската столица. От агенция ТАСС съобщават, че става дума за 130 задържани само в Москва и още поне 70 - в страната. Протести има още в Хабровск, Новсибирск, Томск, Иркутск, Челебянск и дори в кримските градове Севастопол и Симферопол, пише "Комерсант".

Според сайта на Навални е била създадена организация за маршове срещу корупцията в 99 града из цяла Русия, но за 72 от тях властите са отказали разрешение.

Местните медии пишат, че Навални е бил задържан още при пристигането си на протеста и е бил вкаран в полицейски микробус. Малко по-късно той пише в своя Twitter профил, че е наред и призовава хората да продължат протеста.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).