Канадски заложник на талибаните: Те убиха бебето ми, изнасилиха жена ми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:29 / 15.10.2017
6180
"Глупавите и зли" талибани в Афганистан са способни да убият невръстната ти дъщеря и да изнасилят жена ти. Това изживява канадецът Джошуа Бойл, който от 2012 насам е заложник, заедно със семейството си, на джихадистката групировка в близкоизточната страна.

Бойл и жена му Кейтлан Коулман попадат в плен, след като решават да посетят труднодостъпен район на размирната страна, контролиран от ислямистите. По това време Коулман е бременна в осмия месец.

"Да заведеш бременната си жена на много опасно място за мен е безотговорно", заяви бащата на Коулман. Двойката и децата им бяха освободени след операция на пакистанската армия, задействана от сигнал на САЩ.

Бойл разкри, че той и съпругата му са се опитвали да достигнат села в Афганистан, в които "никое НПО, никой доброволец и никое правителство" не са успели да стигнат, пише Вести бг. По това време Коулман е бременна с първото им дете. Двамата се завърнаха в Канада с общо три. Всичките им деца са заченати и родени в плен, като най-малкото има здравословни проблеми.

Бойл и жена му са имали и четвърто дете, дъщеря, която е била убита от похитителите им - терористичната мрежа "Хакани", част от талибанското движение. Освен това джихадистите изнасилват Кейтлан Коулман.

Според съпруга й всичко това е било отмъщение към него заради "повторен отказ" да приеме предложение на терористите. "Глупостта и злото на мрежата "Хакани" да отвлекат пътници бяха засечени само от глупостта и злото да убият малката ми дъщеря и последвалото изнасилване на жена ми", заяви Бойл.

Канадецът някога е бил женен за радикална ислямистка, която е сестра на известния терорист Омар Кадр.

Коментатори в социалните мержи свързват този факт, с това, че Бойл изобщо е решил да заведе бременната си жена в Афганистан, както и че в плен са могли да създадат 3 деца. Намеците са, че самият той има джихадистки разбирания. До момента обаче подобни предположения не се потвърждават от налични факти.

Новото му семейство и той сега ще се опитат да загърбят ужаса на преживяното. Бойл се надява да изгради "сигурно убежище", което неговите оцелели три деца да могат да нарекат дом.

 


Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).