Извънредна ситуация в Гърция, част от страната е под вода!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 15.10.2021
4781
Извънредни мерки въведоха властите в Гърция в областите, засегнати от действащия циклон. Да се пътува само при крайна необходимост, препоръчват властите в южната ни съседка. Спрени са повечето фериботи, предава БНР.

До тази сутрин беше забранено движението на лични автомобили и градския транспорт в Атина. Трафикът е възстановен частично. Спряно е движението по крайбрежния булевард на гръцката столица. Затворени остават държавните служби и училищата. Препоръчва се на частните компании да работят дистанционно. Автобус с пътници се наводни на  булевард в Атина, но хората в него бяха спасени. Наводнени са приземни етажи и магазини.

В Солун силният дъжд отнесе автобус, но пътниците успяха да се спасят. Бурята засегна почти цялата страна. Областите Тракия и Крит също са под вода. Циклонът се движи към островите в Егейско море.

Навсякъде по пътя на циклона има наводнени пътища и паднали дървета. Властите призовават да се пътува само при необходимост.

Към силите на пожарната и Гражданска защита се включиха и военни части. Синоптиците предупреждават, че днес ще има силни валежи и градушка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).