Измръзналото дете от балкона в Брюксел ще живее

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:42 / 05.01.2017
2227
Животът на 6-годишното момче, което измръзна почти до смърт на Коледа, заключено на балкона от родителите си, вече е извън опасност. Това съобщи прокуратурата в Брюксел днес, цитирана от dnes.bg.

В първия ден от Коледа майката и пастрокът на момчето затворили детето навън, защото то изяло остатъците от вечерята на семейството, без да поиска разрешение.

Момчето, което е на 6 години, остана по пижама в продължение на 15 часа на балкона при температури малко над нулата, преди да бъде спасено от пожарникарите.

Майката, 31-годишна французойка и 21-годишният й съпруг, който е белгийски гражданин, остават в ареста с обвинение за мъчение над малолетен.

Детето и сестра му - близначка са в болница, тъй като беше установено, че те са били недобре гледани и показват признаци на недохранване. Семейството живеело в беден квартал в Брюксел.

Момчето било заключено за наказание на балкона в 5 часа сутринта и останало там в пижамата си до 20 ч, когато загубило съзнание и родителите му се обадили на телефон 112.

Според прокуратурата детето се е борило за живота си в продължение на няколко дни, но вече се възстановява и положението му вече не е критично.

Властите твърдят, че не са установили условията, при които са живели близначетата по-рано, защото те не били записани на училище, нито регистрирани като живеещи в Брюксел.

Кметът на квартала Емир Кир изрази учудване пред радио RTL, че проблемът не бил забелязан, въпреки че жилището е срещу полицейски участък и на метри от офиса на правозащитната организация ONE.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).