Говорителката на руското външно министерство облече българска народна носия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:41 / 12.03.2017
2517
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова облече българска народна носия, подарена й от журналиста Борис Анзов.

Тя гордо публикува снимка с носията на страницата си във Фейсбук със следния текст: "На днешния брифинг Борис Анзов ми предаде подарък от България - национална носия, шита специално за мен. На престилката е избродирано "Мария Захарова", а на ръкавите - "М.З". Мерки не са ми вземали, всичко е правено на око. Идеята е дошла след изпълнението ми на "Калинка". Размерът ми е идеален. Дорогая Болгария, благодаря много!", завършва Захарова на руско-български.

"Идеята за носията се роди на господин Кирил Коев от гр. Обзор - пенсионер и инвалид на 100% - разказва за "24 часа" журналистът Борис Анзов, който пребивава в Москва. - Помоли ме да го направя. Кметът на град Обзор Христо Янев беше разбрал, че е поръчал носия, и му върнал парите. Носията ми пратиха по мои близки познати със самолет до Москва. Кметът Христо Янев по-късно ми прати и официално писмо, с което кани Мария Захарова да посети община Несебър, курорта Слънчев бряг и Обзор. Освен носията ми бяха пратили и пакет с мартеници, които раздадох на всички журналисти, присъстващи в залата на брифинга в Москва. Имаше и книги от град Несебър, а друг пенсионер от Обзор собственоръчно беше изработил дървена тарелка за студени предястия като подарък за Мария Захарова.

Борис Анзов дал на говорителката на руското външно министерство и мартеници за нея и дъщеря й. Захарова много се зарадвала от подаръците и обещала да се възползва от поканата на кмета да посети Несебър, Слънчев бряг и Обзор.

Преди години журналистът облякъл в българска носия и най-известния руски тв водещ Леонид Якубович в програмата на ОРТ "Поле на чудесата".


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).