Генерал изпи отрова при изслушването на присъдата си в Хага, почина в болницата! (ВИДЕО)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (46)
16:56 / 29.11.2017
16675
Генерал Слободан Праляк, бивш началник щаб на босненските хърватски сили, почина в болница в Хага, след като изпи отрова в съдебната зала. Преди това Международният трибунал за военните престъпления в бивша Югославия потвърди присъдата му от 20 години затвор за военни престъпления, заяви за хърватската агенция Хина източник, близък до Праляк. Апелативната камара на трибунала в Хага по-рано днес обяви окончателната присъда в делото срещу шестима хърватски лидери в Босна и Херцеговина по време на войната. 

След като Апелативната камара потвърди присъдата му от 20 години затвор, Праляк заяви: "Праляк не е военнопрестпник и отхвърлям вашето решение с презрение", след което изпи течност от малко шишенце, предаде БТА.

Председателстващият съдия Кармел Аджиус го прекъсна с думите: "Моля, спрете" и след това продължи да чете присъдата на генерал Миливой Петкович. Малко след това един от адвокатите на Праляк Наташа Иванович се обърна към съдията и му предаде, че нейният клиент й е казал, че е изпил отрова. Съдията прекрати заседанието и извика лекари. След над три часа прекъсване, по време на което бе съобщено, че Праляк е жив и получава медицинска помощ, четенето на присъдите продължи в друга зала. Обяснявайки ситуацията, съдията каза, че залата, в която Праляк изпи течността, е смятана за местопрестъпление и холандските власти разследват инцидента.



Виж коментарите (46)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).