ЕК подкрепя прехода към легитимно правителство в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:16 / 07.03.2013
1440
Дневния ред на следващото заседание на Европейския съвет, свързан с повишаването на растежа и заетостта и особено с мерките за борба с младежката безработица, са обсъдили по време на срещата си в Брюксел президентът Росен Плевнелиев и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

По повод на ситуацията в България страната ни е получила пълната подкрепа на Европейската комисия за "достойния начин за преход, базиран на Конституцията, по пътя към предсрочните парламентарни избори на 12 май", информира държавният глава след срещата.

Европейската комисия се надява, че след тези избори България ще бъде в състояние да излъчи стабилно правителство, което да може да решава проблемите на хората и да продължи важните реформи на дневен ред.

Сред тях са реформите в енергийния сектор и антимонополното законодателство, заяви президентът пред журналисти в Брюксел.

Работното посещение на държавния глава в белгийската столица приключва със среща с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).