Джихадисти бягат в Турция, преоблечени като жени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:39 / 20.10.2015
4817
Бойният дух на джихадистите от Ислямска държава е сериозно подкопан в резултат на операцията на руските Въздушнокосмически сили. Ислямистите масово бягат от Сирия, главно - в Турция, пише Утро.ru.

За да успеят да минат границата, джахадистите си бръснат брадите и обличат никаб - традиционната мюсюлманска женска дреха, която покрива лицето изцяло и остава само тесен процеп за очите. Терористите не се притесняват дори от факта, че съгласно мюсюлманските традиции това се смята за голям грях.

В околностите на Алепо и Хама са открити купища самобръсначки и обръснати косми. Снимки с тези "находки" публикува в Тwitter журналистката от "Сънди таймс" Хала Джабер.

Руските изтребители съвместно с други самолети от руските Военнокосмически войски продължават да унищожават цели на Ислямска държава. През изминалото денонощие авиацията е нанесла 49 удара по цели на терористите. Унищожени са два командни пункта, три склада за боеприпаси, два подземни бункера, 32 огневи позиции, както и работилница за производство на пускови установки и реактивни снаряди. Ликвидиран е и команден пункт на отряд от групировката "Джебхат ан Нусра".

Както заявиха от руското министерство на отбраната, джихадистите изпитват остър недостиг на боеприпаси и масово напускат позициите си. От своя страна сирийската армия продължава да освобождава населени места. Настъплението се води практически по всички направления, пише руското издание.

Виж коментарите (3)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).