Директорът на ФБР: В Америка не съществува абсолютна неприкосновеност на личния живот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:41 / 09.03.2017
2479
Директорът на ФБР Джеймс Коми предупреди, че абсолютна неприкосновеност на личния живот в САЩ не съществува. Той отбеляза, че съдия може да задължи всекиго да свидетелства за собствените си комуникации и дори за спомените си:

"В Америка не съществува абсолютна неприкосновеност на личния живот. Няма място в страната, което да е извън обсега на съдебната дейност", заяви Коми на конференция по киберсигурност в Бостън, докато говореше за ръста в криптирането, откакто разобличителят Едуард Сноудън разкри практиките за шпионаж на американската Агенция за национална сигурност и допълни:

"Дори разговорите ни със съпруга или съпругата, с духовниците, с адвокатите ни не са абсолютно неприкосновени в Америка. При определени обстоятелства един съдия може да задължи всекиго да даде показания в съда за тези много лични разговори".

Директорът на ФБР даде данни за последните четири месеца на 2016-а, за които Бюрото законно е нарушило личния живот на американци или поне се е опитало. Той отбеляза, че за този период са били събрани 2800 устройства в криминални разследвания и такива, свързани с тероризъм и контраразузнаване. Коми посочи още, че ФБР не е могло да отвори 43 процента от тях.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Любим на стотици хиляди хора плаж ще продължава да стои затворен
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).