ЦРУ се притесни от ядрената мощ на Северна Корея

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:58 / 20.10.2017
3412
САЩ трябва да приемат, че режимът на Ким Чен Ун е близо до създаването на ядрена ракета, която има капацитета да удари обекти на американска територия. Това предупреди директорът на ЦРУ Майк Помпео, цитиран от световните медии. 

Той добави, че президентът Доналд Тръмп е твърдо решен да не позволи на Северна Корея да успее в начинанието си, независимо дали "то ще се случи във вторник или един месец след вторник". Помпео и съветникът по национална сигурност Хърбърт Макмастър казаха, че Тръмп предпочита санкциите и дипломацията като инструменти за повлияване на Ким Чен Ун.

В същото време двамата предупредиха, че за САЩ военната интервенция остава опция. "Президентът го каза много ясно. Той е готов да се погрижи Ким Чен Ун да няма капацитета да удари Америка. Дори с военна сила, ако е нужно", подчерта Помпео.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).