Бус се вряза в пешеходци пред джамия в Лондон, има загинал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:29 / 19.06.2017
2847
Превозно средство се вряза в пешеходци тази нощ в северен Лондон пред джамията във "Финсбъри парк". Един човек е убит и 10 са ранени при нападението. 48-годишният шофьор на микробуса е арестуван, съобщи полицията, цитирана от "Ройтерс". "Един човек загина на място. Осем души, пострадали при нападението, бяха откарани в три болници, а на двама души беше оказана медицинска помощ на място", се казва в съобщението на полицията.

Нападателят бил задържан от минувачи, след което бил арестуван от полицията и отведен в болница, за да се прецени психическото му състояние. "Рано е да се каже дали има пострадали българи. Кризисният щаб работи. Чакаме официалната оценка за характера на инцидента", каза в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия посланикът ни в Лондон Константин Димитров. 

Британският Съвет на мюсюлманите определи случилото се като "терористично нападение срещу богомолци". "От свидетелства на очевидци изглежда, че извършителят е бил мотивиран от ислямофобия", заяви генералният секретар на съвета Харун Хан в комюнике, публикувано в Туитър. Британският премиер Тереза Мей заяви, че полицията разследва случая като възможно терористично нападение.

Мей заяви в декларация, че мислите й са с ранените. "Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", гласи декларацията, цитирана от "Ройтерс".


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).