Българите в Италия избухнаха, омръзна им да ги сравняват с циганите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:30 / 16.10.2016
9713
Българите в Италия настръхнаха след репортаж, излъчен на 13 октомври в предаването Striscia la Notizia по Canale 5 за "Българското гето".

В репортажа надълго и широко е отразен животът на циганско гето от българи, настанили се в Borgo Tressanti Italia. Асоциацията на българите в Сардиния изпрати официален e-mail до предаването, в който изразяват възмущението си от репортажа с името БЪЛГАРСКОТО ГЕТО! Това съобщава Валери Костов във фейсбук профила си, цитиран от "Български новини".

"Това е възмутително и докога цял свят ще ни сравнява с малцинствата у нас. Всеки българин излязъл за по-дълго навън ще ви каже отношението на западняците към нас: първата им реакция, след като кажеш, че си българин е, а да вие говорите турски език. На отговора, че не е така, те са категорични, че всички българи говорят турски език. И недай си боже да кажеш на места, че си българин или българка и започват да те гледат странно. За тях българин означава циганин и веднага казват: "Много си бял/а за да си българин/ка". Докога ще сравняват българите с цигани и турци? Ние истинските българи заслужаваме ли, това?", възмущават се българите в Италия.


Виж коментарите (5)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).