Българин взриви бар в Испания, отмъщавал на сънародник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:11 / 21.04.2013
3591
Българин взриви бар в Испания, за да отмъсти на наелия заведението наш сънародник, съобщи в. "Ел Аделантадо де Сеговия".

В резултат извършителят на деянието, назован с инициалите Й. С. Д., е с тежка черепна травма и мозъчен кръвоизлив. Той е в болница в критично състояние.

Всъщност българинът искал само да запали бар "Касино" в квартал "Мигеланес" на Сеговия. Заедно с поне един съучастник Й. С. Д. се промъкнал през прозореца на заведението, намиращо се на втория етаж на къща.

Нападателите залели бара с бензин. Единият излязъл навън. Вместо да изчака вдигането на бензиновите пари, нашенецът драснал клечката. В резултат барът се взривил.

Експлозията била толкова мощна, че сринала цяла стена от втория етаж на къщата. Изпотрошени били прозорците на съседните къщи. "Помислихме, че има атентат като в САЩ", споделила пред "Ел Аделантадо де Сеговия" жителка на "Мигеланес".

Преди седмица бар "Касино" бил нает от българския имигрант Борислав Руменов, живеещ в Мигеланес. Пред властите той заявил, че изобщо не познава пишман подпалвача. Полицията обаче подозира, че причината за атентата е вендета, породена от спорове между наши имигранти в района.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (5)
Още новини от Международни новини:
Вучич: България ме разочарова
Милиони деца в Европа са в риск
От един от най-популярните курорти в света: Туристи, вървете си в...
В Израел вият сирени за въздушна опасност
Евакуираха почти 800 000 души в Бангладеш
Изпитът за шофьорска книжка в Илинойс – скоро и на български


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).