Българин и най-красивата депутатка в Украйна загинаха при катастрофа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:51 / 07.08.2017
6880
Украинският политик Ирина Бережная загина при тежка автомобилна катастрофа в Хърватия, съобщава БНТ. Автомобилът, в който е пътувала бившата депутатка, бил управляван от 38-годишен български гражданин. Нашият сънародник също е загинал на място.

При инцидента е ранена 8-годишната дъщеря на Бережная. Тя е оцеляла благодарение на предпазния колан, който е имала на задната седалка. Кървавият инцидент стана на магистралата между Масленице и Поседария.

Ирина Бережная бе известна с радикалните си позиции по отношение на войната в Източна Украйна. Тя се обявяваше срещу украинските военни операции в тази част на страната и за защитна на гражданите от Донбас. От октомври 2007 година тя бе член на Партията на регионите и заемаше проруски позиции.

Ирина Бережная бе обявена за най-красивата жена в парламента в Киев. Тя бе народен представител в 6-то и 7-то Народно събрание. Смъртта ѝ бе потвърдена от бившия министър на правосъдието Олена Лукаш.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).