Британците смекчиха тона срещу българите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
09:55 / 03.02.2013
7770
Властите в Лондон смекчиха тона след изразените по-рано притеснения от нашествие на българи след 1 януари 2014 г., когато трябва да отпаднат ограниченията за работа и живеене на Острова. За промяната в позицията известиха британските вестници, след като през последните месеци в Обединеното кралство се бе надигнала вълна от недоволство срещу очакващите се български и румънски имигранти.

Британските либералдемократи, които са коалиционен партньор в правителството на Дейвид Камерън, призоваха да се сложи край на дискриминацията на източноевропейците. Великобритания трябва да действа съгласно европейското законодателство, според което отношението към румънците и българите трябва да е идентично с това към всички европейски граждани, се казва в позицията на партията.

Според материал във "Файненшъл таймс" поданиците на кралицата не бива да се притесняват, тъй като българите и румънците щели поемат към Германия, Испания, Гърция и Италия.

"Имигрантите идват във Великобритания не за да живеят от подаянията на правителството, а за да работят", пише още изданието. Освен това статистиката сочела, че само 7% от имигрантите получавали помощи за безработица при 17% британци изпаднали в същото положение. Вестникът напомня още, че българите вършат работа, която британците пренебрегват - прибират реколтата, трудят се в хотели или в сектора на здравеопазването, където недостигът на служители е голям.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (24)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).