Борис Бекер заплашен от затвор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:30 / 21.03.2022
1239
Започна съдебният процес срещу тенис легендата Борис Бекер, който рискува затвор заради финансови злоупотреби. Процесът започна днес в Лондон, като се очаква да продължи около 3 седмици, предаде агенция "Франс Прес". 

54-годишният Бекер се яви в съда в Саутуорк в Лондон в компания на приятелката си Лилиан де Карвальо Монтейро. Припомняме, че германецът обяви фалит през 2017 година. Борис Бекер е обвинен, че не е спазил банковите тайни, което той оспорва. Освен това е обвинен, че е скрил в декларациите си няколко имота, както и сума около 1,8 милиона паунда.

През месец юли 2019 година Бекер изложи 82 предмета, сред които някои титли и лични сувенири, на продажба на търг, като събра 765 000 евро. С тази сума той  трябваше да покрие част от дълговете си. Борис Бекер рискува до седем години ефективен затвор, в случай, че бъде признат за виновен.  

При предварителните изслушвания бе установено, че той е собственик на апартамент в квартал "Челси" в Лондон, както и на два недвижими имота в Германия, които обаче не са били декларирани между юни и октомври 2017 година. Обвинен е също, че е прехвърлял в други банкови сметки стотици хиляди паунда, включително тези на бившата си съпруга Барбара Бекер и на жена си Шарлели Бекер, с която вече са разделени.

Бившият тенисист имаше съдебни проблеми заради неплатени дългове и с испанското правосъдие заради вилата си в Майорка, както и с швейцарското правосъдие за това, че не е платил на пастора, който го е венчал през 2009 година.

През 2002 германското правосъдие го осъди на две години затвор условно и глоба от 500 000 евро за скрити данъци от 1,7 милиона евро.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).