Защо захарта поевтинява, но не и тортите?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06
567
Цените на захарта в световен мащаб паднаха до най-ниското си ниво за последните четири години. Само за първите четири месеца на тази година борсите регистрираха спад с 20%. Ще се отрази ли това цените у нас и ще поевтинеят ли сладкарските изделия?

В една от малките сладкарски работилници на ден се правят повече от 7 торти и многобройни сладкиши. Захарта, оказва се, съвсем не е основна съставка в съвременното сладкарство.

Даниел Станев, който е сладкар, казва пред NOVA, че сред използваните продукти са още маскарпоне, пистачо - паста, различни видове шоколад - тъмен, млечен, бял, комбинации с типичния розов шоколад.

Жулиен Таушанов е собственик на сладкарска работилница. Той споделя, че има и естествени заместители на захарта. Въпреки, че захарта поевтинява, тортите и всички сладки изкушения ще поскъпват.

Таушанов посочва, че шоколадът е с повишена цена, както и зехтинът. А най-драстично са поскъпнали млечните продукти. Той казва, че след като се добавят комуналните разходи, цената на парче торта може да стане много висока.ЦЕНИТЕ,

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мартин от "Ергенът" като млад татко и невероятно красивата му пър...
Предстоящото пълнолуние ще донесе късмет на 4 зодии
Роден е в Пловдив на днешния ден преди 59 години
Легендарен наш дует влезе в санаториум
Домакиня издаде тайната на наложената баница
Natura All Seasons Boutique Hotel – място, където сезоните разказ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).