Започва международният фестивал на кукерските и маскарадни игри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 17.02.2012
1685
Община Раковски и Организационният комитет на XII Международен фестивал на кукерски и маскарадни игри "Кукове-Раковски 2012" имат удоволствието да Ви поканят на площада на кв. "Секирово", гр. Раковски на 18-ти февруари /събота/ от 10.00 ч. 

Международният фестивал на кукерските и маскарадни игри се провежда ежегодно петък и събота преди "Сирни Заговезни" по Католическия календар и е втория по големина в България след фестивала в Перник. 

Фестивалът е под патронажа на Кмета на Община Раковски, която е член на Федерацията на европейските и карнавални градове (FECC). 

Тази година участие ще вземат над 1500 участници от България. Гости на фестивала са Карнавалната група от с. Сопот, Македония.

Фестивалът има конкурсен характер. Компетентно жури с председател доц. Ангел Янков - директор на етнографски музей - Пловдив ще оцени групите по различни критерии. Тази година наградният фонд е 6000 лв. и всички състави ще получат парични награди, грамоти за участие и подаръци от Община Раковски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иво Аръков си стегна багажа, обяви нещо гандиозно
Днес една от най-големите сексикони на Холивуд става на 94
Шеф Андре Токев: Хората да не се отказват в най-трудните си момен...
След присъдата на Доналд Тръмп проговори дъщеря му Иванка
Една от най-популярните тв водещи у нас показа снимка от бала си
Болестите, които ни "пазят" работното място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).