Виенски артистки откриват арт уикенда "Места и субекти"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 18.06.2010
1001
Пърформанс арт уикенд "Места и субекти" организира от днес до неделя сдружение "Изкуство днес", научи Plovdiv24.bg. Лятната програма в Центъра за съвременно изкуство е посветена на различни форми на Пърформанс арт, което ще премине отвъд разделителните граници на скулптурата и инсталацията, звука, вокала и танца.

Центърът за съвременно изкуство ще бъде домакин на около двадесет международни и български артиста, които ще участват в интердисциплинарна плеада и ще създадат една уникална атмосфера за артистични срещи.

Петъчната тематична вечер ще започне в 19 часа с Елизабет Пенкер и Сузане Рогенхофер, две виенски артистки, чиято работа е посветена на изследването за възможни препокривания между езика на музиката и живописната структура. За техния пърформанс в Пловдив ще си сътрудничат със сънародника си Алберт Майър също така и със студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив (AMTИИ).

С напредването на вечерта, публиката ще стане свидетел на пърформанс на младия френски изпълнител Емерик Ено, чиято музика води началото си от "формиране на глас и дихание между тишина, съприкосновения и сърцебиения, ритми и наситена маса от звуци. Той отваря път към импровизацията и остава, в този който е станал свидетел на изпълнението му, впечатлението за едно цялостно преживяване. Неподправено, поетично и крехко." (Антони Домингес, Mouvement).

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Лорд Минчев: След като бях във WC-то в ресторанта, всички ме глед...
Задават се нови телевизионни преживявания
Венко с първи коментар след напускането на Слави Трифонов
Слави Трифонов се разделя с двамата от най-верните в екипа си
Наш манастир пази уникален стенопис на Тайната вечеря отпреди 7 в...
Много драматичен обрат с участник в "Стани богат", стигнал до 10 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).