В галерия "Аспект" лятото започва със сборна изложба на бургаски творци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:13 / 07.06.2010
928
В галерия "Аспект" лятото настъпва утре с изложбата на добре познатият вече на пловдивската публика живописец Кръстьо Тодоров-Кеца и представящият се за първи път скулптор Руси Костадинов. Като типични представители на бургаската школа творбите им носят усещане за лято, слънце и море.

В живописните платна на Кръстьо Тодоров-Кеца времето е спряло, затваряйки един свят на любов, хармония и красота. Съзерцателни, малко тъжни, влюбени Арлекини и рибари, предизвикателни голи момичета, приказни птици, животни и риби населяват този свят; свят от жарко слънце и море. Кеца няма нужда да се доказва тепърва като колорист и рисувач. От години той прави с лекота с цвета и рисунката каквото си иска. Това му осигурява мястото на един от най-желаните автори за много галерии и ценители на изобразителното изкуство не само у нас, но и в Англия, Австрия, Белгия, Германия и Франция, доказателство за което са успешните му самостоятелни изложби в престижни галерии в Лондон, Париж, Лион, Глазгоу, Ерфурт, Франкфурт на Майн, Малмеди и др.

Скулпторът Руси Костадинов работи и в областта на приложната графика, интериорния дизайн и външната реклама. Автор е на фирмени знаци, тотеми и входни козирки - от идейния проект до напълно завършения им вид. Към всяка своя дейност той подхожда с усет за детайла, търси спецификата, затова неговите творения изглеждат различни и нестандартни. Това се отнася най - вече за пластиките от черна и неръждаема стомана. Цветя, пеперуди, риби, нощни птици, направени от ... отпадъци. Всяка една от тях разказва своята дълга и интересна история. Защото истинската идея одухотворява обикновения предмет, вдъхва му живот, превръща го в символ.

За настоящата изложба двамата бургазлии са подбрали творби, които не само ги характеризират най-точно като творци, но и се съчетават добре в една експозиция. И в картините на Кеца, и в скулптурите на Руси Костадинов основна е темата за морето, морските обитатели, рибарите и техните любими. Едно жизнерадостно и свежо преживяване очаква всички посетители в галерия "Аспект" от утре до 23 юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Звездно бебе с приказна погача
Троен годеж в Hell's kitchen
Марина Стоименова: Гледам го и не мога да го осъзная
34 години заедно: Ето я жената на Орлин Горанов
Алекс Гърдева: Бони показа много подлост и наглост!
Журналист за "Денсинг старс": Позорен финал! Крайно несправедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).