В Пловдив беше учредено Музикално общество ,,Борис Христов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:27 / 29.05.2010
2358
В Пловдив беше учредено Музикално общество ,,Борис Христов". Няма съмнение, че всеки, който по различен повод и в различно време се е докоснал до изключителното артистично творчество, до неговата всеобхватна и завладяваща личност, до неговата човешка същност, патриотизъм и безкрайна любов към България ще остане равнодушен пред обаянието на Борис Христов. Тази година се навършват 96 години от неговото рождение и 17 години от кончината му.

Целта на учреденото музикално общество като Сдружение с нестопанска цел е да съхрани паметта, да възроди и популяризира творчеството, живота и славата на родения в Пловдив - Борис Христов. Сред основните задачи, които си поставят учредителите е да се развиват и утвърждават духовните ценности на пловдивската музикална култура.

Учредители на музикалното общество ,,Борис Христов" са видни пловдивски представители на музикалните и културните среди, представители на местната и държавната власт. Със специалното си присъствие, мероприятието беше уважено от пловдивските народни представители - депутати от листата на ПП ГЕРБ: Зоя Георгиева, Вили Шопова, Костадин Язов, които са сред първите учредители.

В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА Сдружението бяха избрани:
Почетен председател: Райна Петрова - кмет на район ,,Централен" и Калуди Калудов - директор на пловдивското ОФД;

Председател - Борис Христов - бизнесмен;
Секретар: Иван Чолаков - Пловдивски мъжки хор ,,Борис Христов";

Членове: Атанас Димитров-оперен диригент - отговорник за музикалната дейност; Георги Добрев-юрист - юридически консултант;

Иван Кабамитов-солист на пловдивската опера - отговорник за връзки с обществеността.

Борис Христов - един от върховете на българското и световното оперно пеене, през целия си житейски и професионален път остава верен на голямата си привързаност и любов към България и българския народ.

За паметното събитие поздравителен адрес беше прочетен от името на Председателя на комисията по култура, гражданско общество и медии към Народното събрание - г-жа Даниела Петрова.

Уважението си към съпругата на Б. Христов г-жа Франка де Рензис - Христофф изказаха учредителите, чрез изпратеното й писмо с най-сърдечни пожелания за живот и здраве, както и за нови срещи.


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).