Учени разкриха ползите от самозадоволяването

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:18 / 21.10.2019
16763
Самозадоволяването при мъжете не е въпрос само на забавление или на непосредствена липса на партньорка - редовното му практикуване е полезно за здравето, пише БТА, позовавайки се на мащабно американско проучване, публикувано в сп. "European Urology".

Всеизвестно е, че "освобождаването от напрежение" влияе благоприятно върху мъжкото настроение. Авторите на настоящото проучване от Харвардския медицински колеж обаче са установили, че за представителите на силния пол "един оргазъм на ден" се равнява и на понижен риск от рак на простатата.

За целите на изследването специалистите са анализирали събирани в продължение на 18 години данни за половия живот на 32 000 здрави мъже. Впоследствие на 3839 от тях е била поставена диагноза рак на простатата. Участниците е трябвало да отговарят на въпроси от типа колко често в месеца правят секс или се самозадоволяват.

Изследователите са установили, че за мъжете, които мастурбират поне пет пъти седмично, рискът от развитието на рак на простатата е по-нисък. След като са взели предвид и други фактори като хранене и физическа форма, учените са стигнали до извода, че редовният оргазъм, независимо по какъв начин е получен, е ключов за доброто здраве на простатата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).