Учени обясниха защо тоалетната хартия е опасна за здравето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:59 / 10.09.2019
4063
Група чуждестранни лекари извършили проучване и установили смъртната опасност от използването на тоалетна хартия. Според различни информационни публикации с позоваване на учени, хигиенният продукт може да причини на човек редица заболявания, включително рак.

Според експерти тоалетната хартия не е в състояние да защити човешкото тяло от бактерии. Освен това, ако говорим за ароматизирани аналози на хигиенните продукти, те могат да причинят алергична реакция и да причинят растеж на злокачествени тумори.

Лекарите съветват да се използват детски мокри кърпички за лична хигиена, които нямат химически добавки, а пък най-добре е да се мием с чиста вода.

По-рано експерти от Манчестърския университет разказаха защо четката за зъби трябва да се подменя на всеки три месеца. По-специално учените подчертаха, че старите четки могат да наранят венците, което може да се превърне в основа за възпроизвеждането на микроби.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).