Теодора Духовникова: Тази нощ сънувах атомната бомба, ужасно ме е страх

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:37 / 04.10.2022
3474
Краят на човечеството или поне на голяма част от него никога не е било толкова вероятно, колкото в момента. Държавите разполагат с ядрени оръжия способни да унищожат планетата и всичко на нея няколко пъти. Мрачно видение, което я е споходило в съня, сподели с почитателите и приятелите си актрисата Теодора Духовникова.

Звездата от "Дяволското гърло“, позната с още много дълбоки драматични образи на сцената и на екрана, разказа за това как изглежда апокалипсиса, предизвикан от ядрено оръжие. В съня ѝ унищожението на света от атомна бомба е впечатляващо и някак мрачно красиво. Впечатляващо е, колко добре борави с думите Теодора Духовникова. Ето целия текст, в който актрисата споделя фантастичната картина на унищожението на света.

ази нощ сънувах атомната бомба.

Беше едно от най-красивите неща, които съм виждала някога изобщо,

беше нощ и гледах нагоре, първо си помислих, че виждам падаща звезда и си пожелах да няма война, но после осъзнах, че не е една, а хиляди, милиони, милиарди падащи звезди, нанизани като гирлянди в някакво студено, диамантено сияние, като бижута, които не падаха към нас, а се стичаха разтопени по  небето, по целия му овал и после го разкъсаха.

Беше толкова тихо. Въздухът  беше чист, казах си "е, какво, поне не мирише на нищо“. После всичко се изпълни с прах, лек, но лепкав. Не се изплаших, защото как да се изплашиш от красотата. Толкова космическа и ултимативна. Само времето спря, защото всичко стана относително и време вече не ни беше нужно…

Приятели и последователи на Теодора Духовникова коментират написаното със съчувствие, но и с интерес за корените на видението. Някои оприличават картината на част от апокалиптичен филм. Актрисата обаче дава друго обяснение за произхода на съня ѝ. Тя признава, че просто е много уплашена заради заплахите на Русия за използване на ядрено оръжие:

"Ужасно ме е страх тия дни, неистово ме е страх и мисля само за това, но тази сутрин …след този сън някак, не знам как, но съм някак … не знам как да го кажа…. и май не искам“. Това написа в коментар Духовникова.

Виж коментарите (3)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).