Своеобразна интерпретация на котката и африканското изкуство в изложба на Милен Сиромашки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:11 / 15.06.2010
1899
На 18 юни от 18 часа в Балабановата къща художника Милен Сиромашки подрежда поредната си изненада за публиката на Пловдив - изложба живопис. Картините са част от търсенията на твореца в областта на живописта в последната една година, звучащи по своеобразен и неповторим начин. В тях са уловени своеобразни интерпретации на неща, с които ежедневно се сблъскваме.

Едно от тях е Котката. Египетският символ, който владее въображението ни още от древни времена. Котката е разработена като символ на слънцето и на луната по особено оригинален начин. Авторът използва умело цвета и декорацията като въздействие и се стреми максимално да изчисти сюжета. Котката, която всеки ден виждаме на улицата, тук е символ и на изящество. Способна е да излъчва нежност и агресия. Неслучайно тя присъства в повечето от произведенията в съчетание и с жената като неин символ.
Другата разработена тема са символите на рибата, петела и др., всеки един оставил дълбока следа в съзнанието на твореца. Именно за това той се опитва да създаде своя собствена интерпретация на характерни африкански символи, но използвайки различно звучене.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).