Светът гледа филм за Турция, създаден от българи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 27.02.2012
2679
Представянето на документалния филм "Добре дошли в Турция" на българския режисьор Стилиян Иванов, показващ историческите и туристически забележителности на Турция, ще се състои под патронажа на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, днес, 27 февруари 2012 г., от 18:00 часа в хотел "Дедеман Тримонциум Принцес" - Пловдив. Лентата на режисьора Стилиян Иванов е съвместна продукция на Турското министерство на културата и туризма и Додофилм.

В 54 минути се разкриват следите на най-древната човешка цивилизация от Гьобекли тепе и мистиката на дервишите, чудотворните мощи на Свети Никола и къщата на Дева Мария, причудливите пясъци на Кападокия, видяни от високо с полет на балон, подводни съкровища, показани през илюминатора на корабно дъно, бутикови хотели и приказни плажове... Филмът представя и огромната колония на розово фламинго край Измир, белокаменното Памуккале, дървеният кон на Троя, гробницата на митичния цар Мидас, оригиналните рецепти на шербета и дондурмата... Камерата на оператора Мирослав Евдосиев разкрива тайните на килимарството и керамиката на Турция, на народните танци и пищните спектакли под открито небе край руините на античните храмове...

Филмът има няколко езикови версии и ще бъде разпространен на DVD в различни държави в книжарници, музеи, туроператорски фирми и на туристически изложения. Лентата ще бъде показана по телевизии у нас и по света, а фрагменти от нея вече могат да бъдат видяни свободно в интернет.

"Добре дошли в Турция" е петият документален филм на Додофилм реализиран със съдействието на Турското министерство на културата и туризма. Само след няколко месеца е дългоочакваната премиера на още една лента от поредицата - "Дервишите" с автор и режисьор отново Стилиян Иванов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мъжът на Петя Дикова: Родителството е като стаж в съмнителна комп...
Малък зеленчук, но с голямо значение за сърдечно-съдовите заболяв...
Лили Иванова потъна в скръб, отиде си една от най-големите й дове...
Малшанс за участник в "Скрита самоличност", загуби 48 000 лв
Светлана Гущерова внезапно изчезна
Българското Барби с неочакван завой в професионален план


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).