Стартира международният младежки обмен "Мост между поколенията"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:00 / 02.03.2012
927
В деня на националния празник на България 3 март стартират дейностите по проект "Мост между поколенията" , по който 36 младежи от седем страни пристигат в Карлово, за да споделят добри практики за диалог между поколенията, да обменят култури и знания за различните народи и техните традиции и обичаи. Българската група младежи е подготвила викторина , за да проверят какво младите хора от другите страни знаят за нашата страна, филми и презентации, с които да запознаят своите връстници с красотата и богатата история на България.
Проектът е спечелен от Сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" и финансиран по програма "Младежта в действие". 

На местно ниво проектът се реализира с подкрепата на Община Карлово, която предоставя зала "Васил Караиванов" за реализиране на проектните дейности и Народно читалище "Васил Левски", чиито ансамбъл ще представи традиционни народни танци по време на междукултурната вечер на 5 март , когато всяка страна ще представя своята култура, кухня и традиции. Представители на местния център за занаяти ще покажат на младежите стари български занаяти. Всяка група има за задача да подготви и сподели традиционни игри и занимания, които после ще бъдат издадени в книжка по проекта. Така се надяваме да откъснем децата и младежите от интернет зависимостта в днешно време и да им предложим по-социални и интересни форми на забавление.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Изписаха Росица Пейчева и бебето
Големи гласове идват в Пловдив
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"
Гордън Рамзи похарчи над 7 милиона долара за служителите си
Празник е! Имане ден имат жени с интересни имена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).