Стартира Национален конкурс за изпълнители на забавна песен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:50 / 09.04.2010
9441
Заместник-кметът на Пловдив по културата и образованието Петя Гогова ще открие в петък от 11.30 часа 7-мия Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от Общински детски комплекс - Пловдив и общината. Форумът ще се проведе в петък и през уикенда в Дома на културата на железничарите „Гео Милев" и е част от календарния план за извънучилищни дейности на образователното министерство. Националният конкурс в Пловдив дава право на стипендия на лауреатите по Наредбата на ведомството за подпомагане на изявени и талантливи деца.

В седмото издание на конкурса ще участват 78 солисти в 4 възрастови групи и вокални ансамбли от 17 града от цяла България - Пловдив, София, Русе, Варна, Монтана, Стара Загора, Велико Търново, Велинград и др. Ежегодно в конкурса от 6 години насам се изявяват по около 200 деца от над 20 населени места у нас. Старт на сериозните си сценични изяви именно на този форум са получили вече утвърдени имена на млади изпълнители, появили се в музикалните тв шоупрограми като Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Вера Казакова, Рут Колева, Соня Иванова и др.

Изпълненията на децата и тийнейджърите се оценяват традиционно от компетентно жури, в което участват преподаватели от АМТИИ, ПУ, музикални редактори в БНР и БНТ. Конкурсът завършва в неделя с галаконцерт на лауреатите от 13.00 ч.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Почина актьор от "Всички обичат Реймънд"
Той е 50 години на сцената, в Пловдив готви страхотно шоу
Почина известен готвач
Водата за уста може да бъде много опасна и крие рискове
Тя е секси, талантлива и днес има рожден ден
Тези хора взимат едни от най-високите възможни заплати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).