Стана ясно как брат Галев е минал границата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:54 / 06.10.2023
7371
Антел Христов от т. нар. братя Галеви се е върнал в България през канал за мигранти. Това става ясно от информация на  "България Днес" от свои източници в полицията, които са запознати с разследванията за мистериозното му влизане у нас и за будещата догадки негова кончина.

Припомняме, че на 3 юни стана ясно, че е починал издирваният от Интерпол Ангел Христов. Според МВР и запознати той е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт - на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. Тя отрече при тях да е констатирана смъртта.

Служителката в община Дупница, която издала смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност.

Полицията тогава остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчува и полицията реагира, като изземва трупа и го откарва в столична Съдебна медицина.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов. Назначено бе извършване на съдебномедицинска експертиза за идентификация на обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г.

Под надзора на Кюстендилската районна прокуратура започна разследване и за извършено престъпление по чл. 294 от НК - подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване (укривателство).

Според справка за аутопсията бе установено, че Христов е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали за допълнителни изследвания, но се оказва, че близо месец по-късно още няма резултатите при наблюдаващия прокурор.

На 8 юни Христов бе погребан в алеята на църковните настоятели и спомоществователи в Дупница.

Да си вземат последно сбогом, пред затворения ковчег дойдоха Златомир Иванов-Баретата, приятелите на Галеви Тоци, Стъклето, Каплата, Хари, Конана, Клеменца, бивши барети.

Виж коментарите (1)

Още по темата (42):
18.08.2023 Ангел Христов е починал от естествена смърт
22.06.2023 И Пламен Галев се крие някъде в България?
17.06.2023 Полицията не е искала достъп до трафични данни за местоположението на Ангел Христов
11.06.2023 Историята на "братя Галеви"
11.06.2023 Бивш шеф на баретите с още разкрития за братя Галеви и Къро
09.06.2023 Спомняте ли си за изчезналия Янек? Брат му разкри нечувани подробности за това какви са ги вършили братя Галеви
Още новини от Любопитни новини:
Двойката, сочена за фаворит, напусна "Един за друг"
Освен красиви се оказва, че цветовете на това дърво са силни билк...
Комфорт или опасност за здравето: Страничните ефекти на климатици...
10 симптома, с които тялото ви издава, че нещо не е наред и трябв...
Знаете ли къде предлагат най-добрата пица "Маргарита" в света?
Рафи издаде нещо интересно за финала на "Капките"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).