
ЗАРЕЖДАНЕ...
Силвена Роу с рецепта за дубайски козунак | ||||||
| ||||||
"Аз нямам мярка, когато ям. Не искам да се възпирам“, каза тя в ефира на NOVA. В своята рецепта Силвена не използва нито мас, нито олио – неща, характерни за класическата българска версия. Вместо това, в нейния козунак има само 30 грама масло и 30 грама захар. За сравнение – традиционната рецепта включва около 200 грама мас и 300 грама захар. "Козунакът ми стана вкусен и с прекрасно ухание. Направих го само с две яйца“, обясни тя. По думите ѝ традиционният козунак съдържа твърде много мазнина, а "мазнината остава в тялото ни поне две години“. Роу подчерта, че тя готви само със зехтин. "Искам да отдам чест на жените, които месят с ръце. Дали използват олио или друго – всяко семейство има своя рецепта. За мен е важно да е здравословно“, добави Силвена. Агнешко Ако има гости, Роу със сигурност би сложила и агнешко на трапезата. В момента обаче е в Дубай, където трудно се намира качествено агнешко месо. "Като българското агнешко – няма никъде. Преди 10 години в Дубай се внасяше голямо количество българско агнешко. Арабските емирства го предпочитат най-много“, каза тя. Тайната на дълголетието: Сън и доброта По думите ѝ основата на дълголетието е в добрия сън и позитивното мислене. "Искам България да е позитивна и свободна от омраза. Правете добрини – защото като направите една, пет ви се връщат“, заключи Силвена Роу. |
Още по темата: | общо новини по темата: 171 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg