Шеф Токев: Един от най-любимите ми моменти е да приготвям палачинки с внучката си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 04.10.2022
9820
България има огромен потенциал да се развива в ресторантьорския бранш. Тя може да бъде страната на най-качествените хранителни продукти и да предлага най-качествената храна. Това каза шеф Андре Токев за Businessnovinite.bg в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст.

"Винаги съм си представял, че сме кулинарна дестинация, тъй като имаме много, което да предложим, но нямаме самочувствието да го направим.“

Работата обаче го е научила, че няма невъзможни неща. За него също е важно да показваме забравените занаяти и традиции.

"Не познаваме историята си, която е древна. Аз самият пътувах много из страната ни и исках да науча повече за културата и регионите ни. Да ги пазим означава да имаме идентичност“, сподели той.

За да вървиш напред, трябва да четеш, никога да не си доволен от това, което си в момента. Безсмислено е да спреш изведнъж, докато се катериш по стълбичката. И винаги трябва да надграждаме това, което сме постигнали.

Той разказа как се поддържа ресторантьорски бизнес у нас. Това не е било трудно до момента, в който пандемия, война и енергийни кризи не са оказали влияние върху сектора. По думите му, дори културата на работа се е променила. Има затруднения и с намирането на квалифицирани кадри.

"Но сега светът е пред изграждането на нов ред и мисля, че е важно да преоткрием бизнеса си сами“, казва шеф Токев. За него е важно, колкото и да са трудни времената, да има разбирателство и да си помагаме, за да постигаме целите си. Иначе промените са задължителни, за да вървим напред.

Въпросът, който го затруднява обаче, е свързан с неговите вкусове и предпочитания за кухня. Обича да си похапва всичко, а готвенето е голямата му страст. Не може да каже, че нещо конкретно му е любимо. Където и да отиде, в малко селце или регион, може да открие нещо различно.

 "Зависи и от настроението. За мен е като музиката – има дни, в които ти се слуша пънк и такива, в които ти се слуша Моцарт. Храната трябва да е точно това – да ти носи душевна наслада и да се чувстваш добре“, категоричен е той.

А готвенето е такова удоволствие за него, че си почива в кухнята, обича да чете готварски книги, да гледа кулинарни филми, а един от най-любимите му моменти е да приготвя палачинки с внучката си.

Казва, че когато човек обича професията си, това е магия.

"Обичах да си похапвам като дете и тази любов към храненето и хубавите продукти ме накара да почна да готвя по малко, след което превърнах хобито в професия“, споделя шеф Токев и не съжалява за нищо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).