Режисьорът на "Рамбо" получава в Пловдив българските си документи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:34 / 18.03.2016
4422
Министърът на правосъдието Екатерина Захариева връчи днес удостоверение за наличие на българско гражданство на холивудската легенда Тед Кочев, съобщиха от министерството на правосъдието.

"За мен е голяма чест да Ви връча този документ и да Ви приветствам официално като български гражданин", заяви министър Захариева. "Аз съм много горд и щастлив. Благодаря Ви от все сърце за съдействието", каза от своя страна Тед Кочев.

До получаването на удостоверението се стигна, след като Тед Кочев представи в Министерството на правосъдието необходимите документи, които доказват българското поданство на родителите му, напуснали България през 20-те години на миналия век.

Експертите от дирекция "Българско гражданство" извършиха задълбочена проверка както на представените от Кочев документи, така и в регистрите на Министерството на правосъдието по чл. 38 от Закона за българското гражданство. 

Проучването установи, че режисьорът е български гражданин по рождение и това обстоятелство се документира с удостоверение по чл. 39, ал. 1 от Закона за българското гражданство.

Със съдействието на министър Екатерина Захариева, чрез връченото му удостоверение, Кочев ще може да получи още в първия работен ден от Община Пловдив акт за раждане, лична карта и паспорт на български гражданин.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).