Рекордьор в Евровизия: Моят победител е България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:07 / 18.05.2016
11930
Моят победител е България - това написа в профила си във "Фейсбук" норвежкият певец, цигулар и композитор Александър Рибак. Той е човекът, записал рекорд в "Евровизия", след като през 2009 г. спечели първото място с най-много точки в историята на конкурса (по старата система на гласуване).

"МОЯТ ПОБЕДИТЕЛ: България! Това е забавното на "Евровизия" - хората може да се заяждат кой е трябвало да спечели, кой заслужава това или онова, но винаги има песни, които докосват сърцата ни. И за мен това беше България. 

В края на финала виках като луд за това момиче и песента ѝ и сега изпълнявам дълга си на фен на "Евровизия" и правя конспирации колко повече точки щеше да получи тя, ако беше пяла към края на програмата, ако сайтовете за залози не я бяха провалили и ако България беше по-популярна страна в конкурса. 

Но заради това четвърто място сега България е приемана по-сериозно и наистина се надявам да видим тази принцеса още веднъж на сцената на "Евровизия", написа Рибак.

Според него залозите са провалили шансовете на много страни, включително Белгия, Нидерландия, Армения и Испания. "Евровизия" не трябва да се превръща в конкурс по популярност, всеки трябва да получи равен шанс, смята музикантът.

Той също така призова да не се говори повече за политика. "Това е песенен конкурс и просто се случи и Украйна, и Русия да имат хубави песни тази година".

Рибак поздрави победителката - украинката Джамала. Тя беше фаворит и на зрителите, и на журито и това не е учудващо, защото изпълнението беше искрено. Тази победа е много важна за "Евровизия", защото хората видяха, че може да се спечели и със сериозна песен.

Музикантът поздрави руския представител Сергей Лазарев, признавайки, че шоуто му е било невероятно, но му пожела по-модерна песен с по-хубав текст.

Източник: bTV


Виж коментарите (3)

Още по темата (19):
20.05.2016 Поли Генова: В България трудно се обединяваме
18.05.2016 Балканите полудяха по Поли! В Македония искат да се женят за нея
17.05.2016 Поли Генова разплака България като Маргарита Хранова
17.05.2016 Европа "полудя" след резултатите на Евровизия
16.05.2016 Поли Генова: Знам, че 7-8 милиона са зад гърба ми и се чувстват горди
16.05.2016 Любен Дилов: Поли да се ожени за сирийка, това ще й гарантира първо място
Още новини от Любопитни новини:
Нина Добрев пострада жестоко при инцидент с мотор 
Мария Бакалова ослепителна в Кан
Изписаха Росица Пейчева и бебето
Големи гласове идват в Пловдив
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).