Разпродажбата на руските апартаменти по морето е напълно спряла

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:29 / 13.04.2022
19931
Руските  граждани не разпродават на безценица имотите си в България заради войната в Украйна. Сделките с недвижима собственост у нас са напълно спрени. Причината е в забраната за банкови преводи към Русия, както и трансферът  от руски към банкови сметки в България. Трайна тенденция обаче е руснаците да се изтеглят от страната ни, която започна след 2014 година. 

По Южното Черноморие руските граждани, които накупиха недвижима собственост през последните 20 години, са хиляди. Само в Поморие по време на строителния бум през 2003-2004 година имаше продадени над 6 хиляди жилища от типа "ваканционен имот“, а руските граждани надхвърлиха 15 хиляди. Така се появи и квартал, населен основно от руски туристи, който поморийци кръстиха "Малката Москва“. 

След анексирането на Крим и призива на Владимир Путин държавните служители да се въздържат от закупуването на имоти в България започна и първата вълна на разпродажба на руски апартаменти по морето. След това тенденцията нарасна с кризата около пандемията, инфлацията и срива на руската рубла. За руските граждани животът в България се оказа скъп и те продължиха да се изтеглят от страната ни. 

С началото на войната в Украйна и санкциите, които бяха наложени на Русия, разпродажбата на руските апартаменти по морето е напълно спряла. Все едно беше вдигната ръчна спирачка, казаха за "Радио Бургас" Румяна Георгиева, собственик на една от големите фирми за недвижими имоти в Бургас, както и Христина Мандаджиева, мениджър на офиса в Поморие на също една от най-големите фирми за покупко-продажба на имоти.

Руските граждани разпродават имотите си в България по икономически, а не по политически причини. В момента квартал "Малката Москва“ в Поморие пустее. Дали това лято ще дойдат отново руските собственици на апартаменти там, не е ясно.

Виж коментарите (3)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Любопитни новини:
Не перете дънките си в пералня. Ако са мръсни - накиснете ги за ч...
Златното момиче Катрин Тасева с пищно кръщене на сина си в новото...
Сценаристите на "Под прикритие": Как е възможно БНТ да отпуска бю...
Замразяването на хляба го прави по-полезен?
Вижте кой спечели Капките снощи и кои отиват на големия финал
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).