Професор по живопис подрежда съвместна изложба със свои ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:24 / 21.06.2010
1358
След участието си в националните есенни изложби през 2008 година, Андрей Даниел се завръща в Пловдив, в галерия "Червеното пони" не със самостоятелна изложба, а със знакова - съвместно с неговите ученици. Изложбата ще бъде открита на 24 юни от 19.00 ч.

Андрей Даниел е роден в Русе през 1952 год. Завършва НХА - София, живопис. Има над 30 самостоятелни изложби в страната и по света. Професор е по живопис в НХА. Води майсторски клас по живопис в Корея. Работи предимно в областта на живописта, но има и реализирани сценографски проекти. Член е на група "Градът?".

В галерия "Червеното пони" ценителите на изкуството ще могат да видят 30 живописни платна на проф. Андрей Даниел съвместно с неговите ученици Деян Янев, Александър Петков, Данаил Димов, Свилена Колева, Елеонора Друмева, Галя Георгиева, Илиана Манукова, Юлиана Хичева, и Правдолюб Иванов.

Всички те - родени през 70-те и 80-те са представители на най-младото поколение български художници - модерни и международни като мислене и стилистика автори, чиито платна провокират към размисъл чрез остро застъпената тема за социалния и психологичен реализъм в изобразителното изкуство.

Изложбата ще може да се види в алерия "Червеното пони" до 11 юли.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
3 храни, които могат да ви помогнат да спите по-добре
Звездна двойка вдигна сватба с пищна церемония
Една легенда се завръща!
Тя е рожденичка днес, но е и прекрасна и талантлива певица, а Люб...
Слънчевите изригвания ще зачестят
Кирил Маричков се оттегля от турнето в САЩ, връща се по спешност ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).