Професионална грижа за косата у дома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:05 / 02.11.2021
2345
Често излагаме косата си на стилизиране, боядисване, висока температура и замърсяване от околната среда. Всички тези фактори влияят значително на нейното състояние. При такова претоварване косъмът се изтощава и изтънява. Как ефективно да се грижим за косата си, за да я поддържаме здрава и блестяща? На помощ ни идват подходящата козметика и правилното хранене. 

Балансирана диета

Косопадът се увеличава особено през есенно-зимния сезон. Организмът, лишен от слънце и витамини от пресни плодове, трябва да бъде интензивно поддържан с разнообразни ястия и добавки. Ако мечтаете за красива и здрава коса, вашата диета трябва да е богата на следните съставки:

- Витамин А – стимулира космените фоликули, което води до образуването на т.нар бебешка коса.

- Витамини от група В – особено В1, В2, В5 и В6. Те играят важна роля в производството на аминокиселини и стимулират клетките, които изграждат косъма. Благодарение на тях косата става еластична и устойчива на увреждания.

- Витамин Е – пряко влияе върху бързия растеж.

- Микроелементи – основно цинк, мед и желязо. Недостигът им води до видимо изтъняване и отслабване на косъма.

Доказана козметика за коса

Професионалната грижа, съчетана с подходяща диета, е ключът към гъстата и буйна коса. Има много продукти на пазара, които предлагат невероятни резултати само след няколко приложения. Кои от тях си струва да пробвате? На първо място изберете козметика, съставена от специалисти - така ще сте сигурни, че шампоанът, който купувате, си заслужава цената.

Една от професионалните марки, предлагащи широка гама от балсами и защитни продукти е OLAPLEX. Екипът, отговорен за създаването на емблематичната козметика на марката, се състои от експерти в областта на материалознанието и химията - д-р Ерик Пресли и д-р Крейг Хоукър. Тяхната работа се състои в задълбочено проучване на структурата на косата, за да се състави продукт, който да я защитава по цялостен начин. Въпреки че никой от лекарите не е участвал в създаването на козметика преди това, начинанието им се оказва много успешно. Веществото, патентовано от двамата учени, възстановява дисулфидните връзки, прекъснати по време на боядисване, изсветляване и прекомерно оформяне.

Целият процес протича без използване на агресивни силикони или минерални масла. Каталогът на OLAPLEX се състои от три основни продукта, които доскоро се предлагаха само в специализирани салони. Специално за своите клиенти, марката представи още: шампоан, балсам, стилизиращ крем и концентрирано масло, които могат лесно да използват за домашна грижа. 

Усетете силата и ефективността на тези продукти върху собствената си коса!

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).