Политици, художници, певци, бизнесмени и журналисти от Пловдив обиколиха Турция за час

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:59 / 28.02.2012
1440
Пловдивчани си подариха една луксозна ексуризия до южната ни съседка, прекосявайки над 5 000 км за среща с различни култури: от хетската, асирийската, фригийската, персийската, комагенската, лидийската, ликийската до византийската и османската. Те останаха очаровани както от хилядолетната култура на Анатолия, причудливите пясъчници на Кападокия, кристално чистите  брегове на четири морета, така и от успешния съвременен модел на Турция за популяризирането им.

Домакин бе турският генерален консул Рамис Шен, който похвали лентата пред зам.-кмета Александър Държиков, почетния консул на Германия Марияна Чолакова, почетния консул на Армения и други.

Филмът на режисьора Стилиян Иванов - "Добре дошли в Турция" беше представен в понеделник вечер в Пловдив. Екзотичната лента е съвместна продукция на Додофилм и Турското министерство на културата и туризма.

В 54 мин. се разкриват следите на най-древната човешка цивилизация от Гьобекли тепе и мистиката на дервишите, чудотворните мощи на св.Никола и къщата на Дева Мария, бутикови хотели и приказни плажове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Драма в семейството на Майли Сайръс
Психиатри наблюдават Светлана Гущерова и Кирил Терзиев
Кривошиева за паметника на Ламбо: Колко време мислите, че той е п...
Атмосферата на фестивала "Гледай Ти" е по пловдивски топла, даже ...
Мъжът на Петя Дикова: Родителството е като стаж в съмнителна комп...
Малък зеленчук, но с голямо значение за сърдечно-съдовите заболяв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).