Пловдивчанки представят танцов спектакъл в Баня "Старинна"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:33 / 18.09.2008
1509
Танцовият спектакъл "Грасиас" на Ана Каракашева, Милена Дъбова и Деница Гергинкова ще бъде представен от Сдружение "Изкуство днес" в Баня "Старинна". Предпремиерата ще бъде утре, а самата премиера - в събота, като и двете събития започват в 20 часа.

Спектакълът "Грасиас" е причината три танцьорки от Пловдив да се установят за известно време в родния си град и да създадат танцова компания и школа за съвременни танци "Фрида". Милена Дъбова е завършила танцов театър в САЩ, където е участвала  в представления на няколко танцови и театрални компании като Double Edge Theatre и Wire Monkey Dance. Деница Гергинкова завършва пантомима в НАТФИЗ и продължава обучението си по съвременни танци в Амстердам. За Ана Каракашева "Грасиас" е шести спектакъл като хореограф и изпълнител. Вдъхновява се за работа по него след срещата си с колеги и музиканти в Испания. Музиката за спектакъла е подарък от барселонската група "Барнакустика", с която Ана работи в Плама де Майорка. Художник на спектакъла е Елена Калпакчиева, осветлението е на Десислава Чонгарова. Входът за спектакъла е 2 лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Изписаха Росица Пейчева и бебето
Големи гласове идват в Пловдив
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"
Гордън Рамзи похарчи над 7 милиона долара за служителите си
Празник е! Имане ден имат жени с интересни имена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).