Пловдивчанки луднаха по пръстен от турска сапунка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:26 / 28.01.2018
24243
Султан Сюлейман Велики имал интересно хоби - да прави бижута. Изработвал ги с любов и търпение. Хюрем видяла изработения от него изумруден пръстен, който би трябвало да бъде за съпругата на Сюлейман, и го пожелала. Този пръстен станал и причина за интриги между двете жени. Накрая Хюрем спечелила битката и изумрудения пръстен, както и любовта на султана. Тази история грабна сърцата на стотици българки, които бяха запленени от сериала "Великолепният век". А въпросният пръстен е едно от най-желаните от пловдивските дами бижута. Според бижутера Гаспар Мелконян то е често поръчвано и в момента е на мода.

Другият хит е пръстен, притежаван от херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, изработен от бяло злато, овален сапфир и 12 брилянта.

От няколко години бялото злато е предпочитано за изработка на сватбени халки. Гаспар често изработва и годежни пръстени - основно със скъпоценни камъни и диаманти, като отново масово се залага на бялото злато. "99 процента от клиентите идват със собствена идея и снимка на бижуто и аз се старая да им дам точно това, което виждат на кадъра", казва майсторът. И допълва, че повечето бижута са уникати - изработват се за пръв път, което е много трудно. Защото не знаеш какви изненади те очакват по време на работа.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).