Писател разбулва българската следа в покушението срещу папата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:01 / 15.06.2010
1881
Среща с писателя Асен Марчевски и представяне на новата му книга "Шифърът на Марчевски" ще се състои тази вечер от 18 часа в Литературен салон "Алеко" /Читалище "Алеко Константинов"/.

В "Шифърът на Марчевски" няма нищо измислено, описаното в нея е подкрепено със свидетелски показания от трите италиански следствия по атентата срещу папа Йоан Павел ІІ. Авторът, преводач на трима поредни папи и на петима президенти на Италия, е пряк участник в бурните събития около "българската следа" в покушението срещу Светия отец и събира документален материал от 1983 година до ден-днешен.

Публикации в италианската преса от последните месеци потвърждават присъствието на престъпни елементи от самата Ватиканска държава в поредица злодеяния: заговори, отровителство, пране на престъпни пари. Асен Марчевски привежда много доказателства за съюз между ватикански свещенослужители, американската "Коза Ностра", сицилианската мафия и турски фундаменталисти. Всички те, за да прикрият връзката си с престъпния акт - атентата срещу папа Йоан Павел ІІ, най-цинично съчиняват така наречената "българска следа".

Като в калейдоскоп изплуват и се преплитат тайните на отровите, използвани от древния Картаген до наши дни, истината за италианските секретни служби през осемдесетте години на миналото столетие, пътят на атентатора Агджа из Европа, престоят му в специалните италиански затвори и зловещите мистерии на Ватикана през вековете.
Книгата получи наградата за художествена документалистика за 2009 г. от Съюза на българските писатели.

Асен Марчевски 12 години е бил преводач на българското посолство в Рим.Превеждал e на петима поредни президенти на Италия, на трима поредни папи и на петнадесетина италиански министри на външните работи. Той е и главният преводач от българска страна по време на един от най-кризисните моменти за българската дипломация - случая "Антонов" и процеса за атентата срещу папа Йоан-Павел II, продължил цели три години (1983-1986 г.). По време на дългогодишната си кариера Марчевски превежда на Тодор Живков, Жельо Желев и Георги Първанов, освен това е работил с известните италиански политици Алдо Моро и Джулио Андреоти. Превеждал е на трима папи, на четирима президенти на Италия, на мафиоти и масони. Награден е със златен орден и титла Кавалер за заслуги към Италианската република.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).