Нововъведение: QR код и на бутилките с алкохол, ето какво ще пише там

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:43 / 11.01.2022
2814
Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) и "Спиритс БЪЛГАРИЯ" подписаха меморандум, с който поемат ангажимент да осигурят прозрачен достъп до информацията за продуктите.

Двете организации ще изписват енергийните стойности на алкохолните напитки на етикета на бутилките, ще има и списък на хранителните съставки и спецификата на продуктите онлайн. Това означавало, че до края на годината всеки две от три бутилки, пуснати на пазара в България и ЕС, ще показват калорийната стойност на напитката, алкохолния градус и разфасовката.

Чрез QR код ще има достъп до дигитален етикет на всички европейски езици с пълна информация за суровините, технологията и спецификата на всяка марка вино или дестилирана напитка.

Присъединяването на България към инициативата е демонстрация на открит диалог и отговорна комуникация. Чрез информиране, образоване и реална прозрачност ние отговаряме на очакванията на консуматорите в цяла Европа за напитки с гарантиран произход и превъзходни качества, казва председателят на "Спиритс БЪЛГАРИЯ" Ралица Скорчева-Славова.

Въпреки изключително трудната икономическа среда и огромните предизвикателства, нашата индустрията инвестира средства, време и усилия, за да информира по-добре своите потребители. Очаква се действията ни да имат значително въздействие върху целия икономически сектор и всички да последват добрия пример, коментира Йордан Чорбаджийски, председател на НЛВК.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).