Нестандартно решение! Бездомни котки освобождават от напрежението в офиса!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 06.11.2021
2841
Базирана в Токио компания реши да повиши производителността и да намали стреса на служителите си по необичаен начин – тя приюти в офисите си девет бездомни котки, разказва БНТ.

Поради малките жилищни помещения в Токио голям брой наемодатели забраняват на наемателите да живеят с домашни любимци. Така много домашни котки и кучета се озовават на улицата, а жителите на града страдат, живеейки без тях. И са принудени да посещават т.нар. котешки кафенета.

Компанията реши да "наеме" писаните, благодарение на които служителите ѝ започнаха да общуват повече помежду си и да разтоварват напрежението, общувайки с новите си "колеги“. Освен това служителите са насърчавани да водят домашните си любимци на работа, ако няма на кого да ги оставят, като компанията плаща месено 42 долара на всеки, който има котка. Въпреки това, четириногите "служители“ понякога причиняват неудобства - те гризат компютърни кабели или разкъсват хартия, но компанията е готова да се примири с такива дребни неприятности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).