Наско Ментата: Шушана е под карантина и е сама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:38 / 03.02.2021
17204
"50 на 50 съм за ваксинирането срещу COVID-19. По принцип съм "за" ваксините, но ме тревожи какви ще са страничните ефекти. Всяко тяло реагира различно и затова все още се колебая дали да предприема тази стъпка." Това заяви пред "България Днес" емблематичният певец Наско Ментата, който "взриви" страната ни преди години с вселенския хит "Шушана". Подобно на колегите си артисти и Ментата търпи тежки лишения в пандмията, защото няма възможност да пее по заведенията.

"Народът иска заведенията да бъдат отворени. Хората имат нужда да празнуват, но ако е в името на това да сме здрави, може да изчакаме още малко. Няма какво да си кривим душите - здравето е на първо място. Заведенията да стоят затворени, но да не е чак до далечното бъдеще, по-скоро да можем отново да работим. Хората си търсят кръчмите, ресторантите и нощните заведения, искат музика на живо. Изпълнителите сме на края на силите си, но стискаме зъби", каза още Наско. Той добавя, че подкрепя решенията на здравните власти и донякъде ги разбира, защото никой не може да каже колко дълго ще продължи тази пандемия.

Певецът с облекчение признава, че не се е сблъсквал отблизо с COVID-19, но в бъдеще нищо не се знае.

"Вкъщи не сме се разболявали, не сме имали контакт със заразени. Много се пазехме, предимно в дома си стояхме и вземахме предпазни мерки. Цялата работа е и малко на късмет, защото може да се пазиш, а да се заразиш от дръжка в магазина", коментира изпълнителят. Докато не може да работи, той прави нови песни, като ги записва вкъщи, където има мини студио. И добавя, че се подготвя да има хитове за момента, в който ще отворят заведенията.

На въпроси дали се чувства пророк, че е предсказал, че човечеството ще стои вкъщи само, както Шушана от едноименната му песен, певецът отговаря през смях: "Не съм пророк, това е само една песен. Но е факт, че Шушана се опази от коронавируса, защото постоянно е сама и под карантина".

И разказва историята на хита, който го изстреля във висините на музиката. "Това е една стара песен, не е моя авторска. Не мога да кажа откъде точно идва. Пяла се е още през 80-те години по време на събирания на лагери, вечеринки с китари. Започнах да правя своя компилация с такива стари песни, защото хората ги приемат много добре, когато ги изпълнявам на сватби и партита. До последно се чудих коя песен да поставя първа и случайно се сетих за "Шушана". Отдавна знаех един-два куплета от нея. В този вариант, в който я вкарах аз, никой не я е пял", обяснява Ментата, който възражда парчето през 2017 г. и оттогава трупа милиони гледания.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Любопитни новини:
Вижте кой спечели Капките снощи и кои отиват на големия финал
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).