Наш учен: В края на века в България може да се развъждат лъвове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:13 / 12.09.2019
3452
Ако глобалното затопляне продължи със същите темпове, в края на века в България може да се развъждат лъвове, това прогнозира пред "Радио Варна" академик Ячко Иванов, председател на Научно-техническия съюз по строителство. Той цитира и проучване на ЮНЕСКО, според което, ако светът не овладее промяната на климата, след време около Санкт Петербург ще отглеждат грозде.

"Нарушим ли природата, ние унищожаваме живота", категоричен е академик Иванов. Според него презастрояването в жилищните и хотелски комплекси у нас е причина за бързото изчерпване на природните ресурси, затова трябва да се намали производството на цимент.

Академикът изчислява, че при производството на един тон цимент се отделя един тон въглероден диоксид, а азотните оксиди са главните виновници за повишаване на температурата на земята. Предизвикателствата пред устойчивото строителство са свързани с икономично използване на материалите и създаване на здравословни условия за живот, категоричен е Иванов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).