Наш режисьор разказа скандална случка, намеси и дядо Николай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:14 / 02.04.2022
5784
Максим Генчев, режисьора на филма  "Ботев“, чиято премиера беше наскоро, разказва какво се е случило на екипа му по време на един снимачен ден в Калофер. 

За разлика от някои църковници кметът на Пловдив Здравко Димитров извадил заплатата си, за да я дари за лентата. Знаел наизуст цели пасажи от писмата на Ботев до Драсов и други революционни дейци. 

"Предложи ми със сълзи на очи помощта си за филма. Свързани и с Пловдивския владика. Изпратихме официално писмо, защото искахме да снимаме в една църква в Калофер“, довери Генчев.

И до ден-днешен "Ботев не е в добри отношения с църквата“, смята режисьорът на филма. Тя го ревнувала и нямала желае да признае този велик поет за християнин. 

"Имах намерение да направя епизод, от който се разбира, че Ботев е изповядал посланието от молитвите на свети Йоан Златоуст. Ботев е обичал Бог, обичал е Христос", споделя Максим Генчев. 

По това време той е снимал основно в Калофер. Въпросният епизод е трябвало да се заснеме там, в двора на една малка полуразрушена църква.

"Тя е необитаема, не се провеждат служби. Нямахме отговор на писмото до Пловдивската митрополия, а се знае, щом няма отговор от една администрация, тя фактически ти дава негласно разрешение“, разказва режисьорът. 

"В момента, в който започнахме да снимаме, пристигна наместникът на владиката по дънки и каза, че Николай му се  обадил да повика полицаи и да ни изхвърлят от двора на църквата! Това беше скандал! Провали ни снимачния ден", казва Генчев. 

Той допуска, че може би наместникът на дядо Николай на своя глава е решил да изгони екипа, въпреки че в църквата не се провеждат богослужения, пише "България Днес".

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Превърна се във вирусна сензация – на 38 няма зъби, но снима клип...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
50-годишната Росица Пейчева, бременна в 7-ия месец: Благодаря, че...
Опасни трендове в социалните мрежи могат да доведат до рак на кож...
Режисьорът на "Уроците на Блага" е готов с нов шедьовър
50 години група "Фактор": Музиката, любовта към рока и приятелств...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).