Найджъл Кенеди идва в Пловдив с Бах

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:39 / 17.03.2010
3744
За първи път в Пловдив Найджъл Кенеди ще представи новата си концертна програма, включваща творби на Бах и Дюк Елингтън. Именитият цигулар, популяризирал класиката сред младите, ще открие на 1 септември тазгодишния Есенен салон на изкуствата, съобщи заместник-кметът Петя Гогова.

Вече е готов културният афиш на общината за 2010, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 1 милион лева са предвидени за изявите в него, ще се търсят и извънбюджетни средства. Новост ще е Нощта на музиката, която ще се състои през май. Формации от различни жанрове ще изнасят концерти на различни места из града. Фурор се очаква да предизвика големият Рок Парк Фест, който ще се състои на 28 и 29 май на Гребната база. Идеята е да се направи палатков лагер - зона за любителите на рока, които ще могат да пребивават там с билети за един или два дни. На сцената ще излязат Милена, Подуене Блус Бенд и други рок динозаври и техни млади колеги.

За първи път от над 20 години ще има и преглед на ученическото и любителство творчество. Непрофесионални състави ще се представят в края на април на открити сцени в районите, а през май излъчените от жури победители сред тях ще излязат на голяма сцена пред общината. Единен събитиен календар на всички изяви в областта на спорта и културата вече е изготвен, за да бъдат ориентирани пловдивчани и гостите на града за всички предстоящи инициативи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (8)

Още по темата (2):
02.09.2010 Найджъл Кенеди откри "Есенния салон на изкуствата"
29.08.2010 Найджъл Кенеди пристига в Пловдив
Още новини от Любопитни новини:
Цитиридис влезе в болница
До дни започва финалът на най-популярна песен в Европа
В Дена на храбростта той сподели скъп спомен
Ива Софиянска показа за първи път малкия Стефан
Причината в колата ви да мирише на развалени яйца?
Цветето, което лекува отоци и синини


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).