Награждават автори във Втория национален конкурс за поезия "Добромир Тонев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:58 / 23.03.2012
1122
Кои автори и творби са получили най-високи оценки от журито във Втория национален конкурс за поезия "Добромир Тонев" ще стане ясно утре, 24 март, от 18.30 часа в книжарница "Форум" на мол "Галерия Пловдив".

Литературният конкурс "Добромир Тонев" се организира от община Пловдив, Дружество на писателите - Пловдив, Поетична академия "Добромир Тонев", със съдействието на мол "Галерия Пловдив", "Сиенит холдинг", г-жа Тони Симидчиева и туристическа агенция "Ана Травел". 165-има поети от цялата страна се включиха в анонимната творческа надпревара. За сравнение в миналогодишното издание участваха 100 автора.

Жури в състав: проф. Огнян Сапарев, Йордан Велчев и Станислава Станоева ще определи кой автор най-много заслужава да вземе приза на името на забележителния пловдивчанин, който напусна света на живите преди 11 години. Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев - уикенд за двама в хотел в Банско, осигурен от "Сиенит холдинг", екскурзия до Гърция от туристическа агенция "Ана Травел" и вечеря за двама в ресторанта на хотел "Одеон".

Освен официалната церемония по връчване на наградите на 24 март, приятели, поети от цялата страна и млади автори от Поетическата академия ще четат свои любими стихотворения от Добромир Тонев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Родители фалират покрай абитуриентските балове на децата си
50-годишната Росица Пейчева разкри името на бебето
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).