Милиардер е на мнение, че хората трябва да работят по 12 часа на седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:38 / 29.08.2019
4967
Милиардерът Джак Ма, отявлен застъпник за екстремната работна култура в Китай, каза, че хората трябва да могат да работят само 12 часа седмично, използвайки предимствата на изкуствения интелект.

Хората могат да работят само три дни в седмицата, по четири часа на ден с помощта на технологичния напредък, заяви съоснователят на Alibaba Group Holding Ltd по време на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай в четвъртък. Той говори на сцената заедно с Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla Inc., който строи производствени мощности в града.

"Не се притеснявам за работните места", каза Ма на форума, като се изказа оптимистично - че изкуственият интелект ще помогне на хората, а не просто ще елиминира работата им. "Компютрите имат само чипове, хората имат сърце. А мъдростта идва от сърцето", заяви той.

"През следващите 10-20 години всеки човек, държава, правителство трябва да се съсредоточи върху реформирането на образователната система, като гарантира, че децата ни могат да намерят работа, работа, която изисква само три дни в седмицата, четири часа на ден“, каза Ma. "Ако не променим образователната система,  всички ще бъдем в беда.“

Ма каза, че настоящата образователна система е остаряла - моделирана за индустриалния период - и предвижда ден, когато машините могат да надхитрят хората в области на паметта и повтарящите се умения. Той каза, че бъдещите образователни системи трябва да помогнат на хората да станат по-креативни. Мъск се съгласи с Ма, като не пропусна да рекламира своя проект Neuralink, който се опитва да слее човешкия мозък с изкуствения интелект.

Изпълнителният директор на Tesla заяви, че компютрите стават по-умни от хората във все повече сфери и че тенденцията ще продължи.

"Ще бъдем далеч, далеч надминати по всеки един начин. Гарантирам го “, каза Мъск на Джак Ма, председател на Alibaba, на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Мъск посочи напредъка в шаха и китайската игра Го като доказателство за напредъка в изкуствения интелект.

"Мобилният ви телефон може буквално да смаже световния шампион по шах", каза Мъск пред Ma.

Той говори за това как в бъдеще технологията на Neuralink, стартъпът, на който той е съосновател, може да даде на хората начин да повишат уменията си по определени теми. Компанията се стреми да използва AI за увеличаване на познавателните способности на хората с интерфейс мозък-машина.

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).