Математическата спечели състезанието "Народните будители и Аз" в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:45 / 22.03.2012
1665
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
След оспорвана и достойна надпревара победител за първа възрастова група в районния кръг на състезанието "Народните будители и Аз" стана VI "а" клас от ОМГ "Академик Кирил Попов" с патрон Цар Симеон Велики. Отборът продължава участието си на полуфиналния кръг с район "Южен".

Учениците от VII "б" - ОУ "Елин Пелин" с патрон Найден Геров и VI "a" - ОМГ "Академик Кирил Попов" излязоха на словесен двубой в кметството на р-н "Западен" за излъчване на победител в районния кръг на състезанието "Народните будители и Аз". Двата отбора стигнаха дотук, след като станаха първенци във вътрешноучилищните състезания. Всеки тим избира за свой патрон бележит българин, изучава биографията му и приносите му в утвърждаването на българския дух. 

Състезанието е територията, на която всеки показва степента на знанията си за патрона и жизнения му път. Инициатор на триетапната градска надпревара е Ротари клуб, като идеята е състезанието да се разрасне в национален мащаб. "Вие и днес продължавате да пишете страници от българската история", приветства участниците кметът на "Западен" - Десислава Желязкова

Учениците от двете училища получиха грамоти и награди за отличното си представяне от кмета на "Западен" и от представителя на Ротари клуб - г-н Кисьов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
"Нападнаха" ергена Виктор
Актриса, известна у нас като Джема от "Любовницата на Граминя", и...
Елизабет Кравец: Отиваме на съд!
Свилен от "Остава": Ако имаш хубави песни и пееш хубаво, нещата с...
Съдят рапъра Кание Уест за сексуален тормоз
Експерт за скандала с Мис България: Това ще я изстреля в Космоса


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).