Мариана Векилска се върна окончателно в България, избра сина си пред Брюксел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
23:08 / 30.11.2019
16600
Бившата водеща Мариана Векилска, която напусна бТВ заради престижна работа в Брюксел, се върна в България и повече няма да работи в чужбина. Тя окончателно напусна европейската институция и се прибра у нас като прекарва времето си в обикаляне на планини. През лятото пък се отдаде на пътешествия с яхта, което провокира куп въпроси какво се случва с работата й в Белгия.

"Галерия" потърси журналистката за коментар. "Да, прибирам се в България. Бях за година в Белгия. Реших да се върна заради сина си Момчил. Дадох си сметка, че няма да е добре да липсвам от живота му 4 години. Много рядко се виждахме. Не можех да се връщам толкова често, колкото си мислех. И той нямаше възможност да идва често. А е на 14 и много му липсвам. Беше много щастлив, когато разбра, че се връщам. 

Иначе в Брюксел се адаптирах прекрасно. Имам и среда, и приятели. Работата ми беше много по-различна от тази в бТВ и точно това ми хареса. Бях в преговорна група, която менажира корпоративни клиенти на неправителствената организация, в която работех. Но планът ми детето да живее и учи при мен нямаше изгледи да се осъществи. Не съм решила как да продължа живота си от тук нататък. Сега го мисля. Телевизията я мога, но искам да довърша промяната, която започнах", проговаря за първи път Векилска. 

Тя все още не е решила точно с какво ще се занимава в бъдеще. Засега няма намерения да се връща в бТВ, където прекара близо 20 години. Тя е един от първите репортери в сутрешния блок на медията, новините, както и техен продуцент. Последно се изявяваше като водеща на "Тази стурин" и "Тази неделя" заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. 

Знае само, че от тук нататък иска да се занимава с нещо различно, за да научава нови неща. Може да развие и свой бизнес. Иска да слуша сърцето си, а не външната преценка. Признава, че телевизията изобщо не й липсва. Страда само за колегите, с които са минали през всевъзможни перипетии. Новата й страс е йогата и тя й отделя не малко време. Признава, че няма нов мъж в живота й след раздялата й със Симеон Колев, който е и общински съветник от ГЕРБ.

Бракът им приключи през 2016, след 12 години заедно. Тогава синът им Момчил беше на 11 и остана да живее при татко си. Наскоро Симеон сподели в интервю, че трудно е преживял раздялата. "Приех я като най-големия си личен провал. Но постепенно си дадох сметка, че не мога да се сърдя на пълнолетен човек , че е взел определено решение". 

Днес синът им Момчил живее заедно с татко си и майка си в нейния апартамент. "Прибирам си се в моето жилище, където е и детето, и Симо. Докато той се изнесе. С бившия ми мъж имаме чудесни партньорски отношения. Но към момента не мисля, че бихме се събрали отново. Никога обаче не казвай никога. Мога да говоря за сега, а не за някога", категорична е Векилска.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).